Massagetafels: hoe kies je het juiste model?

De massageprocedure is een populaire methode van zowel behandeling als ontspanning. Aangezien deze methode door elke tweede persoon wordt gekozen, moet de massagetafel waarop de procedures worden uitgevoerd, aan alle eisen voldoen en volledig comfortabel zijn. Om voor u het beste model te kiezen, hebben we dit artikel opgesteld.

Massagetafel: selectiecriteria


Voordat u een massagetafel koopt, moet u eerst bepalen in welke omstandigheden deze zal worden gebruikt. Bent u een specialist onderweg of gastheer aan huis, dan past een opklapbare massagetafel bij u. Ze zijn licht van gewicht, waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen en op te vouwen zijn voor eenvoudig opbergen wanneer de apparatuur niet in gebruik is. Opvouwbare modellen zijn stabiel, zodat de specialist patiënten met een gewicht tot 250 kg kan accepteren.


Als de procedures worden uitgevoerd in een massagecentrum of een schoonheidssalon, moet u zeker een stationaire massagetafel kiezen (hoewel er voldoende ruimte voor is op kantoor - anders heeft u een opvouwbaar model nodig). Stationaire tafels worden gekenmerkt door grote afmetingen, een hoog draagvermogen en de aanwezigheid van open planken of ingebouwde laden voor het opbergen van verbruiksartikelen en benodigde apparatuur. Sommige stationaire tafels hebben ook armleuningen en hoofdsteunen, waardoor dergelijke modellen ook kunnen worden gebruikt als schoonheidsbanken voor een aantal andere procedures, waaronder pedicure.

Veel modellen zijn uitgerust met een elektromotor om de posities van verschillende secties van de tafel te kunnen veranderen. Ze vragen niet tegelijkertijd enige inspanning van de specialist. Bekijk de verschillende modellen in deze sectie om beter te begrijpen hoe ze werken, waar massagetafels verkrijgbaar zijn in de vorm van een tafel, bank, pedicurestoel en zelfs revalidatietafels.

Daarom hebben we vanaf het begin gezegd dat je, voordat je in het assortiment duikt, moet begrijpen wat je precies nodig hebt - dan zal je vangst succesvol zijn.

Standaardvereisten


Nadat u hebt geanalyseerd welke soorten tabellen er op de markt zijn, moet u onderzoeken welke vereisten er zijn voor de kenmerken van de apparatuur. De lijst is klein, maar het zal veel helpen bij het kopen:

De meest optimale tafelafmetingen zijn 2 meter lang en 80 centimeter breed. Met dergelijke afmetingen kunnen mensen met verschillende configuraties procedures uitvoeren.

Het oppervlak van de tafel moet idealiter stijf zijn. Dan zal de patiënt zich tijdens het hele proces op zijn gemak voelen.

Verstelbare hoogte is alles. Dan is het comfortabel voor meerdere specialisten om aan één tafel te werken.

De belangrijkste vereiste voor het tafelmateriaal is slijtvastheid en vochtbestendigheid. Dit verlengt de levensduur van de tafel en is bovendien gemakkelijk schoon te maken.


De rest van de aanwinsten - zoals rollers - dit is een persoonlijke zaak voor iedereen. Het hangt allemaal af van het type massage dat u aan klanten gaat geven.


627 23/06/2022