Cosmetische lasers: soorten apparatuur en de mogelijkheden ervan

Cosmetische lasers zijn unieke apparatuur waarmee u verschillende esthetische en medische huidproblemen kunt aanpakken. In dit geval wordt een positief resultaat bereikt zonder pijn, zonder schade en dus zonder een lange revalidatieperiode. Het belangrijkste is om de juiste laser te kiezen. Dit is waar we je gaan helpen.

Cosmetische lasers: doel


Tegenwoordig worden cosmetische lasers voor bijna alles gebruikt. Met hun hulp kunt u:

 • bestaande tekenen van veroudering elimineren en het verjongingsproces starten;
 • weefseldefecten en goedaardige neoplasmata elimineren;
 • vasculaire laesies en pathologieën behandelen;
 • verwijder ongewenste vegetatie;
 • modelleer de figuur, verminder de ernst van cellulitis en ga om met lichaamsvet;
 • genees gynaecologische ziekten en elimineer pathologieën;
 • vaginale verjonging uitvoeren.

Om elk van de problemen op te lossen, zijn er bepaalde lasers.

Soorten cosmetische lasers


In de wereld van cosmetologie worden de volgende soorten lasers gebruikt:

 • diode. Er zijn twee soorten diodelasers: de eerste genereren een golflengte van 808 nm en worden gebruikt om de haargroei permanent te verminderen; deze laatste werken bij een golflengte van 980 nm en zijn bedoeld voor de behandeling van vaatziekten en pathologieën. Beide soorten lasers zijn de beste in hun soort en worden erkend als de gouden standaard.
 • Alexandriet. Alexandrite werkt op een golflengte van 755 nm en is ontworpen om donkere haren op een lichte huid te verwijderen. Het heeft een grote spotgrootte, waardoor je snel grote oppervlakken kunt behandelen. Naast epileren doet de alexandrietlaser uitstekend werk bij sproeten en ouderdomsvlekken.
 • Neodymium. Een neodymiumlaser is een multifunctionele laser voor cosmetologie, die wordt aanbevolen voor elke specialist, omdat de apparaten, zoals gepresenteerd in de sectie, u in staat stellen om te gaan met een breed scala aan omstandigheden. Aangezien neodymium drie golflengten genereert - 532 nm, 1064 nm, 1320 nm - kan het worden gebruikt voor ontharing, tatoeageverwijdering en permanente make-up, behandeling van vasculaire pathologieën, stimulatie van collageensynthese en koolstofpeeling.
 • Fractionele CO2. Fractionele CO2-lasers werken op een golflengte van 10,6 micron en bedekken de huid fractioneel. Hierdoor is het mogelijk om het verjongingsproces te starten en tegelijkertijd de revalidatieperiode te verkorten, omdat een deel van de huid gevoelig is voor thermische schade en een deel intact blijft. Met sommige modellen kunt u zelfs intieme verjonging en behandeling van gynaecologische pathologieën uitvoeren.
 • erbium. Erbium wordt vaak een koudelaser genoemd. De reden hiervoor is de golflengte van 2940 nm, waardoor je de huid zachter kunt verjongen. Het gebruik van een erbiumlaser maakt het mogelijk om een ​​resultaat te geven dat vergelijkbaar is met het effect van een CO2-laser, terwijl de revalidatieperiode na gebruik kort is.
 • lipolaser. Lipolaser is een innovatieve ontwikkeling, omdat dergelijke apparatuur een ideaal alternatief is voor chirurgische liposuctie. Met behulp van infraroodstraling is het mogelijk om vet te verbranden, cellulitis aan te pakken en de contouren van het lichaam te modelleren.

De specialist heeft de mogelijkheid om zowel een stationair model als een klein model aan te schaffen, afhankelijk van het toekomstige gebruiksdoel.

Voordelen van cosmetische lasers


Het antwoord op de vraag waarom specialisten overal voor lasers kiezen, is vrij eenvoudig. Kijk maar eens naar de voordelen:

Multifunctionaliteit en veelzijdigheid.

Hoge efficiëntie van de behandeling en bijna volledige afwezigheid van een revalidatieperiode.

Grote vraag onder patiënten.


Snelle terugverdientijd van apparaten door constant gebruik.

Maar onthoud dat het belangrijk is om lasers aan te schaffen bij betrouwbare leveranciers die u voorzien van kwaliteitsapparatuur waar u jarenlang plezier van zult hebben!


419 23/06/2022