CO2-lasers: alternatief voor chirurgische verjonging

De moderne cosmetologie heeft een niveau bereikt waarop het mogelijk is om zonder operatie van uitgesproken tekenen van veroudering af te komen. Daar zijn nu CO2-lasers voor. Over wat deze technologie is en waarom een ​​schoonheidsspecialist, dermatoloog en gynaecoloog niet zonder kan, lees ons artikel.

CO2-lasers: doel van technologie


CO2-lasers zijn infraroodlasers waarvan de werking gericht is op de absorptie van straling door water in weefsels. De straal wordt op het water gericht, waardoor het verdampt, waarna de dode cellen en de ruimte ertussen gewoon doorbranden. Omdat de huid tijdens de behandeling wordt blootgesteld aan temperaturen boven de 100 graden Celsius, treedt diepe schade aan de opperhuid en dermis op. Hierdoor begint het proces van denaturatie van oude collageenvezels en de aanmaak van nieuwe, waardoor de huid elastischer wordt.

Over het algemeen zal het voor elke praktijk nuttig zijn om een ​​CO2-laser te kopen, aangezien deze bedoeld is voor zowel cosmetische als medische procedures. De apparaten, zoals gepresenteerd in de sectie, worden gebruikt om een ​​breed scala aan aandoeningen te behandelen:

pigmentatie van verschillende oorsprong en lokalisatie;

diepe rimpels en fijne lijntjes;

ongezonde textuur en teint;

vergrote poriën;

littekens, littekens, post-acne, striae;

vasculaire laesies;

flebeurysma;

verslapping van de huid;

verminderde stevigheid en elasticiteit van weefsels;

goedaardige neoplasmata;

keratosen;

nagelschimmel;

postpartum of stress enuresis;

verminderde tonus en gevoeligheid van de wanden van de vagina.


Vóór de procedure is het belangrijk dat de arts de patiënt waarschuwt dat de revalidatieperiode vrij lang is: van enkele weken tot enkele maanden - het hangt allemaal af van de doelen en intensiteit van de laserinstellingen. Maar het resultaat is het waard, want het gaat 2 tot 5 jaar mee. En om dit te bereiken, is meestal 1 sessie voldoende, in zeldzame gevallen 2.

Toepassingsvoordelen


Zoals u kunt begrijpen, kan CO2-laser in verschillende takken van de geneeskunde worden gebruikt. Maar daar houden de voordelen niet op. De voordelen van dergelijke apparatuur zijn:

Zelfs bij ernstige leeftijdsgebonden veranderingen kan een uitgesproken resultaat worden bereikt. Dat wil zeggen dat laserresurfacing-diensten aan een groter aantal patiënten kunnen worden verleend. En een breed scala aan toepassingen houdt de apparatuur up-to-date, zodat u altijd winst kunt maken.

De impact van de straal is, ondanks zo'n hoog vermogen, zeer nauwkeurig en wordt gericht op het te behandelen gebied, zonder de omliggende weefsels te beschadigen.


Het moderne koelsysteem, dat met elk apparaat is uitgerust, voorkomt oververhitting en verlengt daardoor de levensduur.

De arts heeft de mogelijkheid om de intensiteit van de straling aan te passen aan verschillende omstandigheden zonder extra schade.

Afhankelijk van de behoefte kunt u zowel een stationair als een klein lasermodel aanschaffen.

Samenvattend kunnen we met vertrouwen zeggen dat CO2-laser een van de beste alternatieven is voor chirurgische verjonging!


425 23/06/2022